Eindelijk ook wat goed nieuws.
Door: jos
Blijf op de hoogte en volg jos
10 November 2009 | Gambia, Kololi
Maandag 9 november,
Het was gelukt!! We hebben de telefoons terug zónder iets te betalen.
De vader van Mariama kreeg ze zonder problemen mee.
Gelijk kreeg ik tips hoe volgende keer we deze dingen aan kunnen pakken van de douane mannen.
S,avonds ben ik uit gaan eten met Marie en ik ben nu weer helemaal up-to-date van het reilen en zeilen in School, Methodisten, Politiek en Secondhome.
22:30 leggen wij de pannen erop en gaan slapen.
07:00 rijdt ik naar Tanjeh om Cherno ,Isitou en Bubba op te halen.
Ik kreeg een hartlijk ontvangst van de kinderen en hun familie.
08:30 ben ik weer op de lodge met de kinderen.
Het duurde wat langer omdat Bubba was verdwenen. Na een zoektocht door familie en de buurt kwam hij weer boven water.
Vandaag is het AUTODAG!
De bus en de Pajero en de Subaru zijn aan de beurt.
De Subaru is nu echt DOOD! De gehele motor zat vol water,kleppen krom,krukaslagers helemaal weg.
Geen redden aan dus.
Ablai is de monteur die mij helpt met de Subaru, een écht goede monteur, en die zie je niet vaak hier.
Hij weet misschien een complete motor voor de Subaru voor 150 euro.
We wachten maar af ,het is een echte Gambiaan en die kennen dus geen tijd.
De bus heeft nog wat mankementen met de temperatuur meter.
De Pajero heeft wat meer mankementen, er zit sluiting in het dashbord , dus geen temperatuur of benzinemeter e.d .
De kinderen die niet ver kunnen lopen Isatou, cherno, Maku en Bubba blijven dus thuis.
Marie komt thuis met het gezicht op onweer!!
Op de school zijn wat dingen gebeurt die niet door de beugel konden.
Nadat ik het hele verhaal heb aangehoord begrijp ik Marie en krijg steeds meer bewondering voor haar.
Ik wil er niet te veel over uitweiden, maar het komt erop neer dat het veel beter voor de school en de Methodisten zou zijn als er 2 mensen zouden vertrekken.
Morgen heb ik een afspraak met Jonathan Good. ( nee, geen familie van) hij is verantwoordelijk voor de methodistenscholen en is een goede bondgenoot gebleken in onze strijd.
Morgen hier meer over.
dinsdag 10 november 2009
10:00 u. meeting met Jonathan Good ( nee, geen familie van) er volgt een interessant gesprek over onze relatie met de Methodisten en regering.
Hij heeft een heldere kijk op de zaken en zal zijn best doen om het transport te regelen.
Hij heeft begrip voor onze situatie en besluitvorming.
Over een paar dagen meer hierover.
14:00 uur naar school , Marie halen voor een afspraak met de Ministerie of education/ special needs, een zekere Badjan.
Echter de vogel was gevlogen , maar.... we hebben zijn nummer.
Snel nog even een nieuwe bankrekening openen, nouja snel...........
Het is in iedergeval gelukt.
Ik had de kinderen ijs belooft dus zijn met zijn alle naar het strand gegaan ( 14 man) paste mooi in de bus.
Nog div: leuke hollanders ontmoet die ons komen bezoeken.
Intussen was Ismaila op het strand gearriveerd, die had een pak papieren van het IND bij waarmee ik hem heb geholpen in te vullen.
Daarna zijn we met z’n alle naar Binni’s gegaan voor een ijsje dat we kregen aangeboden van Berend en Gerrit, de eigenaars van Binni’s.
Ze hebben genoten!
Morgen doen we nog een poging om een afspraak te krijgen met Badjan.
Weer geen foto’s mijn nieuwe camera zwijgt nog in alle talen.
Morgen krijg ik het toestel van Ismaila hopelijk lukt het dan wel.
Het was gelukt!! We hebben de telefoons terug zónder iets te betalen.
De vader van Mariama kreeg ze zonder problemen mee.
22:30 leggen wij de pannen erop en gaan slapen.
07:00 rijdt ik naar Tanjeh om Cherno ,Isitou en Bubba op te halen.
Ik kreeg een hartlijk ontvangst van de kinderen en hun familie.
08:30 ben ik weer op de lodge met de kinderen.
Vandaag is het AUTODAG!
De bus en de Pajero en de Subaru zijn aan de beurt.
Geen redden aan dus.
Hij weet misschien een complete motor voor de Subaru voor 150 euro.
We wachten maar af ,het is een echte Gambiaan en die kennen dus geen tijd.
De bus heeft nog wat mankementen met de temperatuur meter.
Marie komt thuis met het gezicht op onweer!!
Op de school zijn wat dingen gebeurt die niet door de beugel konden.
Morgen hier meer over.
dinsdag 10 november 2009
Hij heeft begrip voor onze situatie en besluitvorming.
Over een paar dagen meer hierover.
Echter de vogel was gevlogen , maar.... we hebben zijn nummer.
Snel nog even een nieuwe bankrekening openen, nouja snel...........
Het is in iedergeval gelukt.
Nog div: leuke hollanders ontmoet die ons komen bezoeken.
Ze hebben genoten!
Morgen doen we nog een poging om een afspraak te krijgen met Badjan.
Weer geen foto’s mijn nieuwe camera zwijgt nog in alle talen.
Morgen krijg ik het toestel van Ismaila hopelijk lukt het dan wel.
10 November 2009 - 21:15
John:
Tis weer ff wennen aan het echte Gambia maar zo te lezen is je dat weer gelukt.Hopelijk krijg je voor jouw gevoel gedaan wat je wilt ... hou me op de hoogte!
Zijn er trouwens al Challengers in Gambia?
groet en succes